Mainos

Clinton haluaa koulusurmat setvittäväksi

Neljä koulutyttöä ja yksi opettaja saivat eilen surmansa, kun kaksi koulupoikaa tulitti aseilla koulun pihalla olleita oppilaita ja opettajia Yhdysvalloissa. Yhdeksän koululaista ja yksi opettaja haavoittuivat tulituksessa.

Kaksi koulupoikaa aloitti yllättäen rajun ammuskelun myöhään eilen illalla Suomen aikaa Yhdysvalloissa Arkansasin osavaltiossa Jonesboron kaupungissa. 11 ja 13 vuoden ikäiset pojat avasivat yllättäen tulen kohti koulun pihalla olleita oppilaita ja opettajia.

Kiväärein ja pistoolein aseistautuneet pojat saatiin heti kiinni läheisestä metsästä. Poliisin mukaan pojat olivat suunnitelleet tekonsa tarkoin. Heillä oli koulussa toveri, joka sai väärän palohälytyksen avulla koululaiset ja opettajat pihalle. Maastopukuihin pukeutuneet pojat tulittivat koululaisia ja opettajia puiden takaa. Surmatyön tehneet pojat aiheuttivat koulussa paljon häiriöitä jo paljon aikaisemmin, kertoivat koululaiset. Toinen surmatyön tehneistä oli uhannut tulla kouluun tappamaan ihmisiä. Jonesboron kaupungin koulussa on 11-14 -vuotiaita oppilaita yli 300.

Joka kymmenennessä koulussa väkivaltaa USA:ssa

Joka kymmenennessä yhdysvaltalaisessa koulussa esiintyi viime lukuvuoden aikana vakavaa väkivaltaa. Kouluissa tapahtui mm. 11 000 aseellista yhteenottoa, ilmenee maan kouluviraston julkistamasta tutkimuksesta. Väkivalta näyttää olevan yleisempää suurissa kouluissa. Eiliinen surmatyö oli neljäs vastaavanlainen verilöyly Yhdysvalloissa muutaman viimeisen kuukauden aikana.

Clinton pyytää viranomaisia selvittämään koulujen väkivaltaa

Jonesboron rauhallinen, 50 000 asukkaan pikkukaupunki on järkyttynyt tapahtuneesta. Myös Afrikassa kiertomatkalla oleva Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on ilmaissut syvän järkytyksensä kotiosavaltionsa murhenäytelmästä. Hän sanoi Ugandassa olevansa kaikkien amerikkalaisten tavoin järkyttynyt ja surevansa tapahtunutta. Clinton vaati runsas viikko sitten, että kouluväkivallan lopettamiseksi on tehtävä jotakin. Clinton aikoo pyytää viranomaisia tutkimaan viime kuukausina kouluissa sattuneet ampumistapaukset, jotta ne eivät toistuisi.

Arkansasin kuvernööri Mike Huckbee on niin ikään järkyttynyt, mutta samalla vihainen. Hän paheksuu voimakkain sanoin kulttuuria, joka nostattaa tapahtuneen kaltaisia reaktioita 11-vuotiaassa. Monet amerikkalaiset ovat hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että väkivaltaviihde luo vaarallisia asenteita kypsymättömissä ja usein henkisesti epätasapainoisissa nuorissa.
(MTV3-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.