Mainos

Clinton evästi amerikkalaisia

Viimeisiä tuntejaan Yhdysvaltain presidentin virassa oleva Bill Clinton on varoittanut amerikkalaisia siitä, että maa ei saa unohtaa vastuutaan maailman johtavana valtiona.

-Meidän täytyy pysyä liittolaistemme rinnalla. Meidän ei pidä irrottautua muusta maailmasta, muistutti Clinton.

Huomenna virkaansa astuva presidentti George Bush on ollut valmis vähentämään amerikkalaisjoukkojen läsnäoloa mm. Kosovossa sekä vähentämään joukkojen tehtäviä ulkomailla.

-Ihmiset ympäri maailmaa luottavat siihen, että Amerikalla on mahti tuoda rauhaa ja vaurautta, vapautta ja turvallisuutta, painotti Clinton. Clinton piti jäähyväispuheensa amerikkalaisille myöhään eilisiltana. Puheessaan hän muistutti myös talouskurin tarpeesta. Tämä oli näpäytys laajoja veroleikkauksia kaavailevalle Bushille. Clintonin mukaan valtionvelan maksaminen on maalle pitkän päälle parempi ratkaisu.

USA loistavassa kunnossa

Clintonin mukaan Bush perii häneltä erittäin hienossa kunnossa olevan maan, joka on valmis tulevaisuuden haasteisiin. Vetäytyvä presidentti käyttikin vielä kerran tilaisuutta hyväkseen muistuttaakseen amerikkalaisia kautensa saavutuksista, kuten ennätysmäisestä talouskasvusta.

Presidentin hyvin tuntevat henkilöt ovat sanoneet, että luopuminen tulee olemaan vaikeaa Clintonille. Hänen sanotaan rakastaneen työtään maan johtajana. Vasta 54-vuotiaan Clintonin onkin vaikea löytää yhtä haastavaa ja mielenkiintoista tekemistä.

-Aikani kansan palveluksessa ei ole vielä ohi, sanoi Clinton. Hän ei ole kuitenkaan vielä paljastanut, mitä hän aikoo tehdä jätettyään Valkoisen talon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.