Mainos

Clinton ei asettanut konkreettisia päästötavoitteita

Rion seurantakokouksessa New Yorkissa puhunut presidentti Bill Clinton ei antanut konkreettisia tavoitteita siitä, miten Yhdysvallat aikoo tiukentaa hiilidioksidipäästöjensä vähentämistä.

Clinton korosti kuitenkin puheessaan YK:n yleiskokouksen erityisistunnossa viime yönä Suomen aikaa, että Yhdysvallat tuo joulukuussa Kioton ilmastokokoukseen vahvan sitoumuksen "realistisista ja sitovista tavoitteista, jotka vähentävät merkittävästi Yhdysvaltain kasvihuonekaasupäästöjä". Vähennystavoitteisiin tai -aikatauluun Clinton ei puheessaan viitannut.

Clintonin mukaan amerikkalaiset ja Yhdysvaltain kongressi on saatava ensin vakuuttuneiksi siitä, että ilmastonmuutos on todellinen ongelma ja että siihen on reagoitava.

Ympäristöjärjestöt ilmaisivat heti puheen jälkeen pettymyksensä siitä, että Clinton ei antanut selkeitä sitoumuksia hiilipäästöjen vähentämisestä. Greenpeace, Kansainvälinen Maan ystävät -ympäristöjärjestö ja Maailman Luonnon Säätiö WWF tuomitsivat Clintonin puheen tyhjäksi retoriikaksi.

Greenpeacen edustaja Bill Hare arvioi tiedotustilaisuudessa, että tarkkojen vähennystavoitteiden ja aikataulun puuttuminen Clintonin puheesta tarkoittaa sitä, että presidentti on antanut periksi fossiilisia polttoaineita käyttävälle teollisuudelle. Greenpeacen mielestä Clintonin puhe ei kuitenkaan merkinnyt iskua Kioton ilmastokokoukselle, jossa ilmastosopimusta on tarkoitus tiukentaa. Ympäristöjärjestöt odottavat Yhdysvaltain viimeistään siellä sitoutuvan selviin päästöjen rajoituksiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.