Mainos

Clinton: edistystä Lähi-idässä

Lähi-idän rauhanprosessissa on edistytty, kertoi Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton tänään neuvoteltuaan Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa Valkoisessa talossa.

Clintonin mukaan tarvitaan kuitenkin vielä "huomattava määrä työtä" ennen kuin rauhanratkaisuun Lähi-idässä voidaan päästä. Clinton kertoi kutsuneensa Arafatin ja Netanyahun uuteen tapaamiseen Valkoiseen taloon lokakuussa. Clinton keskusteli Arafatin ja Netanyahun kanssa yli tunnin Valkoisessa talossa. Presidentti kertoi tapaamisen jälkeen, että hän on määrännyt ulkoministeri Madeleine Albrightin ja erityislähettiläs Dennis Rossin vierailemaan Lähi-idässä ennen uutta tapaamista Valkoisessa talossa lokakuussa.

Pääministeri Netanyahu sanoi ennen tämän päivän tapaamista, että Israel ja palestiinalaisviranomaiset ovat lähellä sopimusta israelilaisjoukkojen uudesta vetäytymisestä Jordanvirran länsirannalta. Netanyahu kertoi neuvottelutilanteesta amerikkalaiselle televisioasemalle ennen kuin hän illansuussa Suomen aikaa tapasi Arafatin ja Clintonin. Nopeasti Valkoisessa talossa järjestetyn tapaamisen tarkoituksena oli löytää ulospääsy yli puolitoista jatkuneesta umpikujasta rauhanneuvotteluissa. Yhdysvallat on kehottanut Israelia vetäytymään 13 prosentilta Länsirantaa palestiinalaisten antamia turvatakuita vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.