Mainos

Clinton antoi todistajalausunnon seksijupakassa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on antanut suullisen todistuksen suurta kohua herättäneessä seksijupakassa vannomalla, ettei hänellä ole mitään muistikuvaa Paula Jonesista, joka syyttää häntä seksuaalisesta ahdistelusta. Suljetuin ovin järjestetty lausunnonanto kesti lähes kuusi tuntia. Poistuessaan washingtonilaisesta asianajotoimistosta Clinton ei sanallakaan kommentoinut tapahtunutta.

Clinton joutui kohtaamaan kasvokkain Jonesin asianajajansa toimistossa. Yhdysvaltain historiassa tämä on ensimmäinen kerta, jolloin istuva presidentti on joutunut antamaan valaehtoisen todistuksen vastaajana. Clinton saapui toimistoon Valkoisen talon virka-autolla, Paula Jones taas taksilla. Kumpikaan ei sanonut sanaakaan paikalle saapuneelle sankalle toimittaja- ja kuvaajajoukolle. Jonesin edustaja Susan Carpenter-McMillan kertoi, että Jones haluaa istua Clintonia vastapäätä ja katsoa tätä suoraan silmiin, kun tämä antaa todistuksensa asianajajien ja videokameran edessä.

Jones väittää, että vuonna 1991 Clintonin ollessa Arkansasin kuvernööri ja hänen itsensä työskennellessä osavaltion palveluksessa, eräs Clintonia vartioiva poliisi oli kertonut Clintonin haluavan keskustella hänen kanssaan. Kun Jones oli mennyt Clintonin hotellihuoneeseen, tämä oli paljastanut itsensä ja ehdottanut suuseksiä. Jones vaatii Clintonilta 2 miljoonan dollarin korvauksia ja anteeksipyyntöä. Asia menee todennäköisesti oikeuteen, sillä Clinton ei suostu sopimaan asiasta oikeuden ulkopuolella.
(Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.