Mainos

Clinton: Amerikka monelle vain baywatchia ja showpainia

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton on huolissaan maansa imagosta maailmalla, kertoo Washington Post -lehti. Clintonin mukaan monissa maissa luullaan, että Yhdysvallat on vain bikinipukeisia naisia ja vapaapainia.

Clinton arvioi, että Yhdysvallat on häviämässä erittäin tärkeän kamppailun maailman mielipiteestä, koska sen viesti hukkuu amerikkalaisten viihdeohjelmien ja arabiankielisten tiedotusvälineiden välittämien uutisten massaan.

Yhdysvaltain ulkoministeriö onkin lisännyt merkittävästi Twitterin ja muun sosiaalisen median käyttöä varmistaakseen näkemystensä sensuroimattoman välittymisen Lähi-itään ja muuhun kehittyvään maailmaan.

- Me olemme informaatiosodassa ja olemme häviämässä sen sodan, Clinton totesi senaatin ulkoasiainkomitealle.

Clinton valitteli 1990-luvulla tehtyjä rajuja leikkauksia ulkomailla toimivien amerikkalaisten radioasemien rahoitukseen.

- Valitettavasti maksamme siitä nyt kovan hinnan, Clinton valitteli.

Kylmän sodan aikana amerikkalaisilla radioasemilla, kuten Voice of Americalla, oli satoja miljoonia kuulijoita. Sittemmin niiden paikan on vienyt Lähi-idässä arabiankieliset kaapelikanavat, jotka muokkaavat kielialueen asukkaiden näkemyksiä Yhdysvalloista.

(MTV3 - Washington Post)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.