Mainos

Clinton aloitti Kiinan vierailunsa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton uskoo Kiinan olevan uuden aikakauden kynnyksellä. Kiinaan tänään saapunut presidentti myös vertasi ensimmäisessä puheessaan Kiinan ja Yhdysvaltain tilanteita ja korosti sitä, miten molempien maiden voima piilee niiden asukkaissa.

-Uusi aikakausi on alkamassa Kiinassa. Yhdysvaltain voima ja menestys perustuu jokaisen ihmisen työn, ihmisarvon ja kykyjen kunnioittamiseen. Uudenlaisen Kiinan voima perustuu niin ikään siihen, että jokaiselle ihmiselle taataan mahdollisuus omien kykyjensä kehittämiseen, presidentti Clinton sanoi vain tunti laskeutumisensa jälkeen pitämässään puheessa Kiinan entisessä pääkaupungissa Xianissa.

Clinton korosti puheessaan, että Yhdysvaltain kannattaa ehdottomasti tiivistää Kiinan kanssa tehtävää yhteistyötä.

-Voimme auttaa toisiamme kasvamaan ja voimme samalla oppia toisiltamme paljon. Lisäksi sekä Yhdysvallat että Kiina ovat kokonsa ja merkityksensä vuoksi erityisessä vastuussa maailman tulevaisuudesta, presidentti sanoi kaupungin porteilla järjestetyssä tervetuliaisseremoniassa.

Seremonian alkajaisiksi Shaanxin maakunnan kuvernööri lahjoitti presidentti Clintonille kaksituhatta vuotta vanhan kaupungin avaimet. Kuvernööri Cheng Andong kutsui Clintonia ja tämän mukana matkustavaa yli tuhannen hengen seuruetta ystäviksi ja toivoi, että lahja toisi presidentille onnea.
(STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.