Mainos

Clinton aloitti Afrikan-kiertueensa Ghanasta

Sadattuhannet ghanalaiset tungeksivat tänään pääkaupungissa Accrassa nähdäkseen vilauksen vierailulle saapuneesta Yhdysvaltain johtajasta. Presidentti Bill Clinton korosti Afrikan matkansa ensimmäisessä puheessa mantereen tärkeyttä Yhdysvalloille.

-Me kaikki olemme kotoisin Afrikasta, Clinton muistutti. Historiallisen kuuden maan kiertomatkan tarkoituksena on tukea demokratiaa ja markkinataloutta sodista ja katastrofeista tunnetulla maailmankolkalla. Clintonin mukaan synkkien uutisten taustalla on kuitenkin tapahtunut paljon myönteistä kehitystä.
-Haluan esitellä Yhdysvaltain kansalaisille uudenlaisen Afrikan, Clinton sanoi.

Vastaanotto Ghanan pääkaupungissa oli ajoittain niin innostunut, että presidentin turvamiehillä oli täysi työ pitää yleisö siedettävän välimatkan päässä. Vaikka suurin osa ihmisistä iloitsi Yhdysvaltain presidentin ensivisiitistä maahan, toiset suhtautuivat humuun viileämmin.
-Mikä tahansa, mitä hän (Clinton) olisi sanonut, olisi saanut hyvän vastaanoton, koska ghanalaiset on aivopesty edeltä käsin - he saivat hänen tulonsa näyttämään messiaan saapumiselta. Clintonin puheessa ei ollut mitään konkreettista, näytelmäkirjailija Ama Ata Aidoo vuodatti.
(STT-Reuters-AFP-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.