Mainos

Clarke kehottaa Blairia varmistelemaan Emu-kantaa

Britannian entinen valtiovarainministeri Kenneth Clarke toivoo maan hallituksen varmistelevan jo nyt kyllä-äänen voittoa tulevassa Emu-äänestyksessä. Tory-puoluetta edustava Clarke vetoaa tänään Daily Telegraph -lehden artikkelissaan pääministeri Tony Blairiin, jotta tämä organisoisi puolueiden yhteiskampanjan eurovaluutan voiton varmistamiseksi.

Clarken mukaan Britannian hallitus saattaa joutua luultua aiemmin päättämään, korvaako se punnan eurolla. Hänen mukaansa hallituksen ei pidä pelätä kysymyksen saattamista kansan käsiin.
-Uskon, että kyllä-kanta voittaa, jos puolueet kampanjoivat yhdessä sen puolesta Britannian teollisuusliiton, ammattiliittojen keskusjärjestön sekä Lontoon kaupungin tukemina, kirjoittaa Clarke.

Clarke sanoo olevansa samaa mieltä siitä, ettei Britannia voi liittyä talous- ja rahaliitto Emuun ensimmäisen aallon mukana. Hän ennustaa maansa talouden olevan lähempänä eurooppalaisia kumppaneita kahden-kolmen vuoden kuluttua. Hänen mukaansa sopiva tilaisuus saattaa tulla aikaisemmin kuin monet poliitikot uskovatkaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.