Mainos

Claes Andersson: Uusi yleisradiolaki tarpeellinen

Uudistettu yleisradiolaki on kulttuuriministeri Claes Anderssonin (vas.) mielestä tarpeellinen. -Uuden lain tärkeimpiä tavoitteita on turvata julkinen palvelu, ministeri huomautti jakaessaan tänään valtion journalistipalkinnot Helsingissä.

Andersson tähdensi myös lain merkitystä kansallisen kulttuurin vahvistajana.
-Se luo myös puitteet yleisradioalan oikeudenmukaiselle ja tasapuoliselle kohtelulle ja vahvistaa markkinoiden joukkoviestinnälliset säännöt.

-Yleisradiotoiminnan rahoituspohja pitäisi turvata uudessa lainsäädännössä. Uuteen lakiin olisi sisällytettävä säännökset lupamaksujärjestelmästä ja julkisen palvelun maksujärjestelmästä.

Andersson korostaa, että lupamaksu on erityinen julkisen palvelun yleisradiotoiminnan rahoitusjärjestely eikä siihen voida soveltaa EU:n valtiontukia koskevaa sääntelyä. Julkisen palvelun maksujärjestelmä voidaan Anderssonin mukaan tarvittaessa korvata toimiluvasta tai taajuudesta ja sen käytöstä perittävillä maksuilla.

Maksujärjestelmän muotoiluun vaikuttaa se, missä määrin ja millaisia julkisen palvelun tehtäviä kaupalliset toimijat toimiluvilla velvoitetaan hoitamaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.