Mainos

Claes Andersson, M.A Numminen ja Abrosius kirjallisina diktaattoreina

Kirjailija Claes Andersson päättää, kuka saa tämänvuotisen kirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Viime vuonna kirjallisena diktaattorina toimi professori Auli Viikari. Hän valitsi kuuden ehdokkaan joukosta Suomen arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon voittajaksi Johanna Sinisalon.

Suomen kirjasäätiö on nimittänyt myös lautakunnan, joka valitsee enintään kuusi romaania palkintoehdokkaiksi. Puheenjohtaja on kirjailija Lauri Otonkoski ja muut jäsenet toimittajat Peter Mickwitz ja Nadja Nowak. Ehdokaskirjat julkistetaan 15. marraskuuta ja palkinto luovutetaan 4.joulukuuta.

Finlandia Juniorin saajan valitsee asetetuista ehdokkaista taiteilija M.A. Numminen. Palkintoehdokkaat valitsee lautakunta, johon kuuluvat graafinen muotoilija Pekka Loiri puheenjohtajana sekä toimittaja Lotta Sonninen. Junioriehdokkaat julkistetaan 8. marraskuuta ja palkinto luovutetaan 29. marraskuuta.

Tieto-Finlandia-palkinnon saajan päättää ehdokkaista Oulun metropoliitta Ambrosius. Valintalautakunnan puheenjohtaja on professori Anneli Kauppinen ja muut jäsenet professori Kari Enqvist ja toimittaja Maarit Tastula. Tieto-Finlandian ehdokaskirjat julkistetaan 13. joulukuuta ja palkinto annetaan 10. tammikuuta. Kaikki palkinnot ovat entiseen tapaan 150 000 markkaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.