Mainos

Citykanit syötetään Korkeasaaren leijonille

Korkeasaaren leijonat ja muut pedot syövät lokakuusta alkaen pääkaupunkiseudulta pyydettyjä citykaneja, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Korkeasaaren pedot ovat syöneet tähän asti Unkarista tuotettuja kaneja.

Citykanien siirtyminen petojen ruokalistalle on sekä edullista ja ekologisesti kannattavaa. Unkarin pakastekanit maksavat nimittäin noin kymmenen euroa kilo, siihen nähden Helsingistä pyydetyt citykanit ovat ekologista lähiruokaa.

Palkataan metsästäjä

Leijonien ruokahuollosta vastaa jatkossa Helsingin kaupungin rakentamispalvelu. Sen vastuualueisiin kuuluu julkisten puisto- ja viheralueiden rikkaruohon kitkennän ohella niiden kanikannan rajoittaminen.

Kanien vähentämisestä vastaavan projektisuunnittelija Antti Rautiaisen mukaan palkkalistoilla ei toistaiseksi löydy työntekijää nimikkeellä metsästäjä. Talvikuukausina siihen on kuitenkin tulossa muutos.

- Metsästystyössä on tällä hetkellä mukana muutamia luonnonhoitoyksikön työntekijöitä. Lisäksi metsästystä ostetaan palveluna yrittäjiltä. Mutta talven mittaan tulee olemaan varmasti myös kokopäiväisiä metsästäjiä ainakin lyhyitä pätkiä, Rautiainen toteaa MTV:n uutisille.

Korkeasaaren kanssa tehdyn sopimuksen mukaan eläintarha ostaa kaikki Helsingin kaupungin rakentamispalvelun saaliiksi saamat kanit.

- Käytännössä ruokahuolto hoidetaan niin että metsästysvuorossa oleva toimittaa työpäivän päätteeksi eläimet sovittuun paikkaan ja Korkeasaaren väki hakee ne sieltä, Rautiainen kuvailee.

Rakentamispalvelun toimipisteestä löytyy kyllä myös pakastin, jonne kanit voi säilöä, jos Korkeasaaren petojen noutopalvelu tökkii.

Pääosa tähän asti pyydetyistä citykaneista on toimitettu Eläinmuseolle lisääntymistutkimukseen, mutta muutama yksilö on toki löytänyt tiensä myös helsinkiläisiin ruokapöytiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.