Citroenille jättipotti Argentiinassa – McRae sai viimein seuraajan

Citroen-kuljettaja Kris Meeke ajoi uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton sunnuntaina päättyneessä Argentiinan rallissa.

Pohjoisirlantilainen Meeke otti kärkipaikan haltuunsa heti perjantaiaamuna eikä päästänyt jahtaajia kannoilleen. Citroen vei lopulta kaksoisvoiton erittäin haastavassa sorarallissa, kun norjalainen Mads Östberg sijoittui toiseksi 18,1 sekuntia Meekelle jääneenä.

Meeke palautti samalla Britannian voittokantaan MM-rallissa 13 vuoden tauon jälkeen. Legendakuski Colin McRae nappasi saarivaltiolle edellisen ykköstilan vuonna 2002 Safari-rallissa.

Britannian menestystä täydensi walesilainen Elfyn Evans, joka ohjasti Fordinsa kolmantena maaliin. Ensimmäistä kertaa palkintosijoille päässyt Evans nousi kolmanneksi viimeistä edellisellä erikoiskokeella, jolla Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään.

Latvalalle jälleen pettymys

Latvalan toiveet palkintokorokepaikasta sulivat, kun hänen Volkswageninsa polttoaineensyöttöjärjestelmään tuli vika ennen sunnuntaiaamun ensimmäistä pikataivalta. Latvala joutui lopulta pysähtymään erikoiskokeen loppupäässä ja heittämään pyyhkeen kehään.

Latvala jäi pisteittä jo kolmannessa peräkkäisessä kilpailussa. Hän on kerännyt toistaiseksi ainoat MM-pisteensä kauden avanneen Monte Carlo -rallin kakkossijasta.

Volkswagen-kuljettajista ainoastaan Sebastien Ogier pääsi maaliin saakka. Ogier keskeytti perjantaiaamuna samankaltaisen vian vuoksi, joka pilasi Latvalan kisan. Hän jatkoi kisaa lauantaina ralli2-säännöllä, mutta pistesijoille ranskalaismestarilla ei ollut asiaa. Ogier nappasi kuitenkin kolme MM-pistettä ajettuaan ykkösajan kisan päättäneellä Power Stagella.

VW:n Andreas Mikkelsen keskeytti niin ikään perjantaina ja jatkoi urakkaa lauantaina. Hän yritti tehdä hyökkäyksen Power Stagella, mutta osui penkkaan ja rikkoi autonsa. Hyundain Thierry Neuville hajotti autonsa tismalleen samassa paikassa, ja keskeytti Mikkelsenin tapaan kilpailun.

Jari Ketomaa sijoittui WRC2-luokassa kolmanneksi ja yleiskilpailussa sijalle 12. Hän jatkaa WRC2-luokan MM-pistejohdossa.

Seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa 21.-24. toukokuussa.