Mainos

Citigroup ostaa takaisin miljardien arvosta velkasijoituksia

Amerikkalainen pankkijätti Citigroup on myöntynyt ostamaan takaisin miljardien dollarien arvosta velkasijoituksia, joita sen on katsottu markkinoineen asiakkaille harhaanjohtavasti.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC ja Citigroup julkistivat sopimuksen tänään.

Takaisin ostettavien ARS- eli auction rate securities -sijoitusten arvo on yhteensä peräti 7,4 miljardia dollaria eli lähes viisi miljardia euroa, minkä lisäksi pankki maksaa sadan miljoonan dollarin hyvityssakon.

Viranomaisten mukaan sopimus hyödyttää noin 38 000:ta sijoittajaa, pienyritystä ja hyväntekeväisyysjärjestöä, jotka ovat ostaneet sijoitusinstrumentteja Citigroupin kautta.

ARS:t ovat pitkän aikavälin velkainstrumentteja, joiden korko määräytyy laskevassa huutokaupassa. SEC:n mukaan Citigroup oli markkinoinut niitä turvallisina sijoituksina, joiden piti olla realisoitavissa lähes yhtä helposti kuin käteinen. Käytännössä ARS-markkinat kuitenkin lähes romahtivat viime keväänä, kun Yhdysvaltain rahoitusmarkkinoiden kriisi paheni.

New Yorkin osavaltion syyttäjänvirasto tutkii parhaillaan myös useiden muiden pankkien ARS-markkinointia. Tutkintaa johtava yleinen syyttäjä Andrew Cuomo arvioi, että Citigroupin sopimus auttaa palauttamaan sijoittajien luottamuksen markkinoihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.