Mainos

Cinderellan tulipalo johtui oikosulusta

Viking Cinderellan tulipalon syyksi on varmistunut oikosulku sähkölaitteissa. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Autolautta Viking Cinderellalla syttyi yöllä tulipalo. Palo saatiin nopeasti sammutettua, eikä kukaan loukkaantunut. Alukseen jäi kuitenkin runsaasti savua ja vettä sammutustöiden jäljiltä.

Tulipalon syyksi on varmistunut oikosulku. Palo sai alkunsa esiintymislavan alla sijaitsevista sähkölaitteista. Lavan alta tuli levisi yökerhon verhoihin, jotka saatiin kuitenkin nopeasti sammumaan jauhesammuttimella.

Viking Linen turvallisuuspäällikkö Kaj Janssonin mukaan laivan vauriot rajoittuivat kaapeleihin ja verhoihin.

-Palo oli nopeasti sammutettu. Ohjasimme yökerhossa olleet matkustajat pois ja varmuuden vuoksi myös alueen alapuolella olevien hyttien matkustaja, kertoo Viking Linen turvallisuuspäällikkö Kaj Jansson.

Viking Cinderella oli 20 tunnin risteilyllä. Laiva kulkee Helsingin ja Tallinnan välillä, ja se oli tulossa Suomeen päin palon syttymishetkellä.

Silminnäkijät: Laivalla ei hysteriaa

Risteilymatkalla ollut alus palasi Helsingin Katajanokan terminaaliin kello 4.20, ja ensimmäiset matkustajat pääsivät maihin kello kahdeksan jälkeen.

Viking Cinderellan tulipalon silminnäkijän mukaan palo sai alkunsa mahdollisesti yökerhon kaiuttimesta. 27-vuotias espoolainen Nina Kähönen kertoo olleensa vain kahden metrin päässä tulipalon syttymispaikalta.

-Kaiuttimesta tai jostakin mustasta boksista lähti tulipalo, joka tarttui verhoihin, kertoi Kähönen Viking-terminaalissa.

-Bändin pojat yrittivät sammutella, mutta eivät onnistuneet. Laulaja huusi mikrofoniin, että tuokaa vaahtosammutin.

-Viinatarjoilu loppui heti. Kukaan yökerhossa olleista ei varmaan tapahtuman jälkeen saanut enää unta, kertoo Kähönen.

Hänen mukaansa aluksella ei ollut havaittavissa hysteriaa.

Helsinkiläinen Heikki Hänninen, 57, arveli hänkin, että tulipalo lähti alkuun bändin kovaäänisestä.

-Mutta eihän nyt yhdestä tulipalosta kannata pelästyä, Hänninen kertoi.
-Olimme hytissä, kun hälytys tuli puoli kolmen aikaan. Meidän käskettiin ottaa takit mukaan, jos tarvitsee siirtyä kannelle, kertoi helsinkiläinen Sisko Kanerva, 50.

-Seikkailimme käytävällä - paniikkia ei ollut, luonnehti Kanerva, joka oli laivalla "hemmottelumatkalla" ystävättärensä Mirja Tuovisen, 34, kanssa.

Kanervaa harmitti vain se, että tuliaiset jäivät ostamatta. Varkautelainen Simo Kopsi, 22, antoi kiitosta laivan henkilökunnalle.

-Homma hoidettiin laivalla tosi hyvin ja informointi pelasi, kertoi Kopsi.

Myös helsinkiläinen Antti Paasivirta, 25, oli tyytyväinen tiedottamiseen.

-Istuimme eturivin pöydissä, kun liekit rupesivat nousemaan lavalta. Meidät siirrettiin käytäviin, eikä paniikkia syntynyt. Ihan kivasti tiedotettiin. Savu haisi kitkerältä muovilta, Paasivirta kuvaili.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 08.03.).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.