Mainos

CIH-tietokonevirus odotettua lauhkeampi

Eilen lauennut pelätty CIH-tietojonevirus aiheutti odotetua vähemmän vahinkoa. Ympäri maailmaa levinnyt virus ääsi tekemään tuhojaan eniten Aasiassa, mutta Euroopassa ja Yhdysvalloissa vahingot jäivät vähäisemmiksi.

Suomessa on tullut tietoon ainakin 75 tapausta. Ympäri maailmaa levinnyt CIH-virus tyhjentää tietokoneen kovalevyjä. CIH-virus pääsi leviämään piraattiohjelmakopioiden kautta, joten viruksen laukeaminen on vaikuttanut eritoten kotitietokoneisiin.

CIH-tietokonevirus havaittiin ensimmäisen kerran Taiwanissa kymmenen kuukautta sitten. Se jälkeen virus on levinnyt ympäri maailmaa etenkin piraattiohjelmakopioiden kautta Windows95 ja 98 -käyttöjärjestelmissä. Näin ollen se tuhoaakin nimenomaan kotitietokoneita lauetessaan.

CIH-virus ei ennen laukeamistaan oireile lainkaan, niinpä kotitietokoneen käyttäjän kannattaa tarkistaa koneensa viruksen torjuntaohjelmalla. Ilmaisia viruksentorjuntaohjelmia on mahdollisuus imuroida Internetistä.

Viruksista on tullut tietokonekäyttäjien pysyvä riesa. Uusia kirjoitetaan koko ajan ja yhä useammin ne leviävät maailmanlaajuisiksi. Viruksia vastaan taistelevat asiantuntijat näkevätkin jo kauhu-unia.

Tukholman kaupunginkirjaston koneet sekaisin

Ruotsissa CIH-virus onnistui sotkemaan pahoin muun muassa Tukholman kaupunginkirjaston toimintaa saastuttamalla puolen sataa tietokonetta. Etelä-Koreassan on arvioitu peräti neljännesmiljoonan tietokoneen kovalevyn tuhoutuneen viruksen takia. Synkimmät arviot povaavat määrän nousevan vielä viisinkertaiseksi, jolloin vahingotkin nousisivat reilusti yli miljardin markan. Etelä-Korean hallitus on jo pyydellyt anteeksi, että virusuhka tuli aliarvioiduksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.