Mainos

CIA:lta synkkä Irak-raportti

CIA:n arvion mukaan tilanne Irakissa saattaa jopa huonontua entisestään.

Irakin turvallisuustilanne ei todennäköisesti parane lähiaikoina, ennustaa Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA tekemässään arviossa. Tilanne saattaa jopa huonontua entisestään, todetaan selonteossa.

Tiedustelupalvelun Bagdadin-osaston johtaja, joka palasi hiljattain Yhdysvaltoihin vuoden kestäneeltä komennukselta, varoittaa New York Times -lehden mukaan ääriliikkeiden kiihdyttävän väkivaltaa Irakissa. Jos tältä halutaan välttyä, Irakin hallituksen on hänen mielestään pikaisesti ryhdyttävä itsenäiseen päätöksentekoon ja alettava kehittää maan taloutta.

Lehti kirjoittaa presidentti George W. Bushin hallituksen Irak-arvioiden olevan huomattavasti optimistisempia. Lehden tietojen mukaan CIA:n varoittava raportti valmistui pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain armeija kukisti kapinajoukot Fallujan kaupungissa.

Sodanjohto ja Valkoinen talo ehtivät nimetä Fallujan uudelleenmiehityksen merkittäväksi voitoksi. Bushin hallituksen suhtautumisesta CIA:n tuoreeseen raporttiin ei toistaiseksi ole tietoa. Lähikuukausina useat republikaanit ovat kuitenkin arvostelleet tiedusteluelimiä hallituksen vastaisuudesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.