Mainos

CIA: Isis-järjestöllä paljon arvioitua enemmän taistelijoita

Ääri-islamilaisella Isis-järjestöllä on 20000-31500 taistelijaa Irakissa ja Syyriassa, arvioi Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA. Aiempi arvio oli 10000 taistelijaa.  

CIA:sta kerrotaan uutistoimisto AFP:lle, että Syyriassa taistelee 15000 ulkomaista taistelijaa, joista 2000 on tullut länsimaista. Näistä osa on liittynyt Isisin riveihin.  

CIA:n tiedottajan Ryan Trapanin mukaan uusi arvio koostuu kaikista tiedustelutiedoista toukokuun ja elokuun välillä.   

– Jäsenmäärän kasvun taustalla ovat kesäkuun voitokkaiden taisteluiden jälkeen lisääntynyt rekrytointi, kalifaatin julistaminen, lisääntynyt toiminta taistelukentällä ja tiedustelussa, hän sanoi tiedotteessa.  

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sanoi televisiopuheessaan äskettäin, että hän sallii ilmaiskut Isisiä vastaan myös Syyriassa. USA on iskenyt Isisiä vastaan Irakissa jo noin kuukauden ajan. Presidentin mukaan tavoite on järjestön täydellinen tuhoaminen.   

Kymmenen arabimaata on lupautunut tukemaan Yhdysvaltojen johtamaa rintamaa Isisiä vastaan. Mukaan on liittynyt myös Saudi-Arabia, jonka tukea on pidetty Yhdysvaltojen kannalta erittäin tärkeänä. Johtavana sunnalaisena maana Saudi-Arabialla on suuri vaikutusvalta sunneihin ympäri maailmaa.  

Erittäin julmista otteistaan tunnettu äärisunnalainen Isis on valloittanut laajoja alueita Irakissa ja Syyriassa sekä uhannut Yhdysvaltoja terrori-iskuilla. Lisäksi järjestö on vainonnut, murhannut ja siepannut ihmisiä. Uhrien joukossa on ollut muun muassa kaksi amerikkalaista toimittajaa.  

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.