Mainos

CIA: Al-Qaida valmistelee uusia iskuja

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n päällikkö George Tenet sanoo, että Osama bin Ladenin al-Qaida-verkosto on tuhannen jäsenensä pidätyksestä huolimatta edelleen varteenotettava järjestö.

Tenetin mukaan al-Qaida yrittää saada haltuunsa ydinaseita ja biologisia aseita ja suunnittelee uusia hyökkäyksiä Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan.

Yli tuhat verkoston jäsentä on pidätetty terrorisminvastaisessa taistelussa 11. syyskuuta tehtyjen terrori-iskujen jälkeen. Pidätyksistä huolimatta Tenet ei pidä järjestöä tuhottuna.

- Al-Qaidaa ei ole vielä tuhottu. Järjestön edelleen kateissa olevat johtajat pyrkivät organisoimaan verkostoa uudelleen ja aloittamaan terroritoimet uudestaan, Tenet sanoi tänään puhuessaan Yhdysvaltain kongressille.

Tenetin mukaan al-Qaida ja muut samanmieliset järjestöt ovat edelleen kykeneviä ja halukkaita iskemään Yhdysvaltoja vastaan. Hän totesi, että Yhdysvaltain lähetystöt ja sotilaskohteet ovat yhä täydessä hälytysvalmiudessa erityisesti Israelissa, Saudi-Arabiassa ja Turkissa. Tenet varoitti myös, että taistelu al-Qaidaa vastaan tulee kestämään kauan.

Mediatapahtumat kiinnostavat terroristeja

Tenetin mukaan suurta kansainvälistä huomiota herättävät tapahtuvat voisivat olla terroristien seuraavia kohteita.

-Suuren luokan mediatapahtumat kuten olympialaiset tai viime viikonlopun Superbowl (amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu) sopisivat terroristienkin tarkoitusperiin, koska tämänkaltainen uusi takaisku Yhdysvaltoja vastaan saisi koko maailman median huomion, hän hahmotteli.

CIA:n johtaja esiintyi nyt ensimmäistä kertaa kongressissa syyskuun terrori-iskujen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.