Mainos

Christopher kehotti bosnialaisia osallistumaan vilkkaasti vaaleihin

Yhdysvaltain ulkoministeri Warren Christopher saapui tänään pikavierailulle Sarajevoon, missä hän kehotti bosnialaisia unohtamaan "vanhat erimielisyytensä" ja osallistumaan vilkkaasti syyskuussa pidettäviin vaaleihin.

-Vaalit ovat jälleen uusi käänteentekevä tienhaara Bosnian vaikealla tiellä kohti kestävää rauhaa, Christopher sanoi.
Christopher pitikin tärkeimpänä tehtävänään Sarajevossa kaikkien osapuolten kannustamisen tekemään kaikkensa, jotta 14. syyskuuta pidettäville vaaleille luotaisiin edellytykset onnistua. Christopher osallistui myös Sarajevon lentokentän vihkimiseen siviilikäyttöön yhdessä Bosnian presidentin Alija Izetbegovicin kanssa.
-Kun viimeksi saavuin Sarajevoon helmikuussa elettiin vielä keskitalvea ja sota oli juuri päättynyt. Nyt on rauha, ja minä olen jälleen Sarajevossa, toivoa täynnä olevassa kesässä, Christopher lausui lentokentällä.

Iztbegeovic puolestaan sanoi, että lentokentän avaaminen siviilikäyttöön on tärkeä hetki Sarajevolle ja Bosnia-Hertsegovinalle.
-Meille tässä on kyse enemmästä kuin lentoliikenteen aloittamisesta uudelleen. Meille lennot merkitsevät tärkeää askelta vapauteen ja ulkomaailmaan, hän totesi. Myöhemmin Christopherin oli määrä tavata Bosniassa olevia rauhanturvaajia ja tutustua Bosnian jälleenrakennuksen nykyvaiheeseen.

Vaaleista vastaavat kansainväliset toimitsijat ovat jo viikkoja varoittaneet, että vapaiden ja rehellisten vaalien järjestäminen ei tule olemaan helppoa Bosniassa toimivien kansalliskiihkoisten puolueiden takia.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.