Mainos

Christiane Amanpour - sodasta studioon

Christiane Amanpour MTV3 Uutisten nettilivessä klo 13.40.

Yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista reporttereista on Christiane Amanpour, joka nousi maailman tietoisuuteen väsymättömästä raportoinnistaan Balkanin kohtalon hetkillä 1990-luvun alussa.

Monet maailman kriisit todistanut maailmankuulu reportteri on nyt palaamassa "kotikanavalleen" CNN:lle. Amanpour aikoo pureutua maailman kipupisteisiin omaa nimeään kantavassa CNN Internationalin sarjassa.

Tapasin Amanpourin vuonna 1990-luvulla Haitissa, Yhdysvaltojen maihinnousun yhteydessä.

Tämä pienikokoinen pippurinen nainen oli esikuva monille nuorille toimittajille. Osittain siksi, että hänen raportointiaan myös kritisointiin. Häntä syytettiin objektiivisuuden puutteesta, sillä hän suhtautui erityisen kriittisesti kansanmurhaa tekeviin serbeihin.

Amanpourin ura kriisien raportoijana alkoi Persianlahdelta, Iranin ja Irakin sodasta. Hän on ollut todistamassa myös kommunismin kaatumista Euroopassa ja seurannut yhä jatkuvia Lähi-idän konflikteja. Amanpour raportoi myös Ruandan kansanmurhasta 1990-luvulla.

Vaatimattoman oloinen, vuonna 1958 Lontoossa syntynyt tähtitoimittaja on ehtinyt uransa aikana saada yliannostuksen maailman nurjasta ja raadollisesta puolesta. Muistankin Haitissa ihmetelleeni, kuinka joku on voinut pysyä tolkuissaan. Hän on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.