Chisu: Alkovi

(HMC)

Chisu vaikuttaa tulevan täysin puun takaa. Miten joku täysin tuntematon ja uusi artisti voi noin vain nousta listoille ja soida tiuhaan radiossakin? Vastaus on yksinkertainen: kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Christel Sundbergina siviilissä tunnettu artisti on nimittäin tehnyt musiikkia muun muassa Antti Tuiskun ja Tarja Turusen kaltaisille myyntilistojen valloittajille ennen sooloiluaan.

Alkovin ensimmäinen singlelohkaisu Mun koti ei oo täällä ei kerro koko totuutta levystä. Chisun debyytti sisältää kyllä enemmänkin hittipotentiaalia, mutta vie myös elektronisen kokeilun muissa kappaleissa pidemmälle. Trip hopilla leikkivät ja sopivan keveät taustat taipuvat moneen. Niin on helpompi todistaa, ettei painostavan tunnelman luomiseksi tarvita raskaita soittimia. Yhdessä hyödyntää kevyitä pop-elementtejä naiivin ihastuksen kuvaamiseen, kun taas Kädet ilmassa nostattaa ilmavalla tempollaan tanssijalan irti maasta.

Alkovin sanoitukset ovat pääosin hattaramaisen kevyitä ja sokerisia. Puhkikuluneet kielikuvat ja iänikuiset parisuhdeteemat sopivat kuitenkin loistavasti Chisun suuhun ja radioaalloille. Kaunis musiikki on levyllä onneksi sen verran hallitsevassa roolissa, ettei sanoituksiin tarvitse niin halutessaan kiinnittää juurikaan huomiota. Chisu vastaa levyllä kaikesta itse, aina sävellyksistä miksaukseen asti. Suhteessa huimaan työmäärään jälki on hienoa, mutta olisi neito voinut vastuuta jakaa hieman muillekin.

Teksti: Heini Strand

Lue myös:

    Uusimmat