Mainos

Chiracin entinen liittolainen sai tuomion korruptiosta

Presidentti Chiracin entinen kabinettipäällikkö Michel Roussin on kiistänyt korruptiosyytteet, mutta on myöntänyt olleensa tietoinen rakennusalalla toimivasta lahjusjärjestelmästä. Roussin tuomittiin tänään ehdolliseen vankeustuomioon.

Presidentti Jacques Chiracin entinen kabinettipäällikkö Michel Roussin on saanut neljän vuoden ehdollisen vankeustuomion korruptiosta. Hänelle määrättiin myös 50 000 euron sakot pariisilaisessa tuomioistuimessa.

Roussin sai tuomionsa julkisia rakennusurakoita koskevassa lahjusvyyhdessä, jolla on yhteyksiä myös valtionpäämieheen. Roussin toimi Chiracin kabinettipäällikkönä, kun Chirac oli Pariisin kaupunginjohtaja ennen vuotta 1995. Lahjusjärjestelmä pyöri vuosina 1989-1995.

Rakennusyritykset antoivat laittomia lahjoituksia Ranskan suurimmille puolueille ja saivat vastineeksi julkisen sektorin urakoita Pariisissa. Syyttäjien mukaan kyse oli noin 70 miljoonan euron urakoista. Suurin osa rahoista päätyi Chiracin gaullistiselle PRP-puolueelle, mutta osansa sai myös oppositiossa oleva sosialistinen puolue.

Roussin on kiistänyt syytökset, joiden mukaan hän johti järjestelmää tai olisi jopa itse joskus kerännyt likaista rahaa. Hän on kuitenkin myöntänyt tienneensä järjestelmän olevan olemassa.

Presidentti Chiracin uskotaan itsekin tienneen järjestelmästä, mutta hänen syytesuojansa suojelee häntä syytteiltä. Hän on kiistänyt tietävänsä asiasta mitään, mutta on kieltäytynyt asettumasta kuultavaksi. Sotku on kuitenkin tahrannut hänen mainettaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.