Mainos

Chirac varoittaa jännitteistä uskontojen välillä

Ranskan presidentti Jacques Chirac uskoo, että paavin puheet pyhästä sodasta oli tarkoitettu yleisiksi kommenteiksi osana kulttuurien välistä vuoropuhelua.

Ranskan presidentti Jacques Chirac varoittaa lisäämästä uskontojen ja kansojen välisiä jännitteitä. Chirac kommentoi paavi Benedictus XVI:n islam-puheista syntynyttä kohua Europe 1 -radion haastattelussa.

Paavi sanoi eilen olevansa syvästi pahoillaan puheensa aiheuttamista reaktioista. Chirac sanoi uskovansa, että paavin puheet oli tarkoitettu yleisiksi kommenteiksi "osana sivilisaatioiden ja kulttuurien välistä vuoropuhelua, jota myös kannatan".

Ranskan johtaja korosti myös, että on tehtävä ero islamin ja poliittisia tarkoitusperiä omaavan radikaalin islamismin välillä.

Chirac on varoittanut samalla myös suurvaltoja viemästä Iranin ydinohjelmaa koskevaa kiistaa YK:n turvallisuusneuvostoon. Samalla hän vaati Irania lopettamaan uraanin rikastamisen.

Chirac ei kuitenkaan asettanut ydinohjelmaa koskevien neuvottelujen ennakkoehdoksi sitä, että Iran keskeyttää uraanin rikastamisen. Iran voi hänen mukaansa antaa tällaisen ilmoituksen neuvottelujen aikanakin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.