Chirac vaatii Prestigen kapteenia vastuuseen

Ranskan presidentti Jacques Chirac on uhannut nostaa syytteet Prestige-säiliöaluksen kapteenia vastaan, jos uponneesta aluksesta vuotanut öljy tärvelee Ranskan rannikon.

EU:n huippukokouksen yhteydessä puhunut Chirac antoi ymmärtää, että hän pyytää Ranskan oikeuslaitosta aloittamaan tutkimukset kapteenia ja tämän "rikoskumppaneita" vastaan.

Espanjan pääministeri Jose Maria Aznar vieraili tänään ensimmäistä kertaa öljyntahrimilla rannoilla Espanjan luoteisosassa. Häntä vastassa oli satoja vihaisia mielenosoittajia, jotka vaativat Aznarin eroa.

Aznar sanoi La Corunassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa olevansa tietoinen siitä, ettei tarpeellisia keinoja ole aina ollut ajoissa käytössä siellä, missä niitä olisi tarvittu. -Olen tietoinen tästä , otan vastuun virheistä ja pyydän anteeksi niiltä, jotka, tiettyinä päivinä, olivat ilman keinoja ja välineitä, joita meillä ei yksinkertaisesti ollut, hän sanoi.

Prestige upposi Espanjan rannikon edustalla 19. marraskuuta. Aluksesta on tähän mennessä vuotanut mereen kymmeniätuhansia tonneja öljyä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat