Mainos

Chirac tukee Venäjää Kaliningrad-kiistassa

Ranska tukee Venäjän kantaa Euroopan unionin ja Venäjän kiistassa Kaliningradin viisumeista. Ranskan presidentti Jacques Chirac sanoi eilisiltana, että EU:n ei pidä vaatia vastaisuudessakaan viisumia Kaliningradissa vierailevilta venäläisiltä.

Liettuan ja Puolan välissä sijaitseva Kaliningradin erillisalue jäisi kokonaan EU:n alueen sisälle Liettuan ja Puolan liittyessä EU:hun. Liettua ja Puola toivovat pääsevänsä EU:hun vuonna 2004. EU:n kanta on, että EU:n alueen kautta maanteitse Kaliningradiin matkustavat venäläiset tarvitsevat viisumin.

Presidentti Chirac keskusteli eilen Mustanmeren rannikolla sijaitsevassa Sotshin lomakeskuksessa presidentti Vladimir Putinin kanssa. Presidentti Putin on arvostellut EU:n kantaa viisumikiistassa. Hänen mukaansa viisumivaatimukset loukkaavat sietämättömällä tavalla venäläisten kansalaisoikeuksia. Kaliningrad kuului, Königsberg-nimisenä, Saksaan vuoteen 1945.

Chirac kertoi myös, että Venäjän Aeroflot-lentoyhtiö on päättänyt hankkia kahdeksantoista Airbus-konetta, joita valmistaa yhteiseurooppalainen yhtiö. Kaupan arvo on 590 miljoonaa euroa. Chirac keskusteli myös tänään aamupäivällä Putinin kanssa ennen kuin lensi takaisin Ranskaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.