Mainos

Chirac toivoo ratkaisua EKP:n johtajasta

Ranskan presidentti Jacques Chirac ilmoitti tänä iltana Helsingissä Ranskan pitävän edelleen kiinni keskuspankinjohtaja Jean-Claude Trichet'n ehdokkuudesta Euroopan Keskuspankin pääjohtajaksi. Helsingissä piipahtanut Chirac lupasi tunnin mittaisella pikavierailullaan myös tulla Suomeen viralliselle vierailulle ensi vuonna.

Chirac sanoi toivovansa, että keskuspankkikiistaan löytyy ratkaisu vappuviikonlopun aikana, jolloin EU-maiden johtajat kokoontuvat Brysselissä valitsemaan Emuun lähteviä maita ja Emu-alueen keskuspankille johtokuntaa. Sovun löytymisestä tai ratkaisun mallista Chirac ei halunnut esittää arvailuja.

-Ratkaisun löytyminen ei ole juridinen pakko, mutta se olisi psykologisesti hyvä. En osaa lukea tulevaisuutta teelehdistä, mutta olen varma, että myös Suomi tulee tekemään parhaansa jotta saisimme eurolle ja Euroopalle parhaan mahdollisen ratkaisun.

Chirac ei ollut valmis vaihtamaan omaa ehdokastaan Suomen Pankin pääjohtajaan Sirkka Hämäläiseen.

-Olen julkisesti sanonut, että kunnioitan erittäin suuresti Suomen Pankin pääjohtajaa, mutta asiat ovat nyt niin, että Ranskalla on oma ehdokkansa ja Ranska tukee tätä.

Chirac teki välilaskun Helsinkiin paluumatkalla Tokion vierailulta. Hänet otti vastaan presidentti Martti Ahtisaari, jonka kanssa Chirac keskusteli tunnin ajan. Ahtisaari ilmoitti kutsuneensa Chiracin viralliselle vierailulle Suomeen ensi vuonna, ja Chirac ilmoitti hyväksyvänsä kutsun ilolla.

-Meillä on paljon yhteisiä etuja ja näkökulmia. Olemme molemmat sitä mieltä, että meidän maidemme pitäisi tavata useammin ja syvällisemmin, Chirac sanoi.

Chirac kiitti ylenpalttisesti Ahtisaarta vieraanvaraisuudesta ja kutsusta ja kehaisi lopuksi vielä suomalaistoimittajien ranskankielen taitoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.