Mainos

Chirac mukaan lahjusskandaaliin

Ranskan presidentti Jacques Chirac on liitetty videokasetin avulla lahjusskandaaliin.

Chirac, Jacques

Jacques Chirac on joutunut yhä kovemman paineen alle entisen puolueensa rahoitussotkuissa. Chiracin osuudesta gaullistipuolueen rahoituskähmintöihin on huhuttu jo pitkään, mutta tämän kertainen episodi on kuitenkin ainutlaatuinen, sillä todistajana esiintyy nyt jo kuollut henkilö.

Presidentti Chiracin nimi on ensimmäistä kertaa suoraan esillä gaullistipuolueen rahoituskähminnöissä. Sen mainitsee yhtäkkiä julkisuuteen putkahtaneella videonauhalla jo toista vuotta kuolleena ollut henkilö Jean-Claude Mery

-Pistin herra Roussinin työpöydälle 5 miljoonaa markkaa käteistä herra Chiracin läsnäollessa, sanoo Mery nauhalla.

Nauhan mukaan tapaus on vuodelta 1986, jolloin Chirac oli Ranskan pääministeri ja mainittu Roussin hänen kansliapäällikkönsä. Tasavallan presidenttinä Chiracia ei voida vetää oikeuteen hänen ennen virakauttaan tekemistään rikoksista.

Lisäksi jo kuolleena olevan henkilön todistuksella tuskin on juridista arvoa. Mutta haittaa siitä varmasti on sekä Chiracin alulle paneman, ensi sunnuntaina pidettävän kansanäänestyksen että ennen kaikkea tulevien presidentinvaalien kannalta.

Chirac hermostui

Chirac esiintyi heti epätavallisen jyrkästi Ranskan televisiossa.
-Panettelulle täytyy olla joku raja. Eilen kiersi vielä päätön huhu, että olisin vakavasti sairas enkä voisi enää hoitaa virkaani. Tänään kerrotaan taas uusia satuja, jyrisi Chirac

Nyt Chiracin kannattajat kysyvät, oliko silkkaa sattumaa, että vuosia vanha kasetti putkahti ilmoille heti sen jälkeen, kun pääministeri Jospinin kannatus romahti ennätysalhaalle bensanhintasodan takia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.