Mainos

Chirac kiistää tienneensä lahjussotkuista

Ranskan presidentti Jacques Chirac kiistää olleensa tietoinen kymmenen vuoden takaisista rahoitussotkuista, joista hänen konservatiivista RPR-puoluettaan on syytetty.

-En tiennyt siitä mitään yksinkertaisesta syystä: olin tuolloin puolueen puheenjohtaja eivätkä rahoitusasiat kuuluneet minulle, Chirac sanoi televisiohaastattelussa eilis iltana. Hän piti kuitenkin hyvin mahdollisena, että liike-elämän kanssa on toimittu "yhteisymmärryksessä". Chiracin mukaan tuolloin pidettiin yleisesti hyväksyttävänä, että puolueilla oli salaisia rahoituskanavia.

Chiracin julkista vastausta lahjussyytteisiin oli odotettu pitkään. Chirac toimi Pariisin kaupunginjohtajana viime vuosikymmenen vaihteessa, samaan aikaan kun PRP:n on epäilty pyörittäneen suurta lahjusverkostoa. Puolueen on väitetty keränneen suuria summia rakennusyhtiöiltä, jotka saivat vastalahjaksi julkisia rakennusurakoita Pariisissa. Tapaus tuli julkisuuteen kaksi viikkoa sitten, kun PRP:n epävirallinen rahastonhoitaja kertoi oikeuden kuulustelussa laittomasta varojenkeruusta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.