Mainos

Chirac hyökkäsi "merten roistoja" vastaan

Presidentti Jacques Chirac on hyökännyt "hämäräperäisiä liikemiehiä ja merten roistoja" vastaan Prestige-öljytankkerista peräisin oleva öljyn huuhtoutuessa Ranskan lounaisrannikolle.

Presidentti sanoi jakavansa rannikon asukkaiden huolen ja mielipahan ympäristökatastrofin vuoksi. Chirac sanoi pyytäneensä pääministeri Jean-Pierre Raffarinia vierailemaan rannikkoalueella ja varmistamaan, että kaikki mahdollinen tehdään öljyvahinkojen torjumiseksi.

Raffarin ilmoitti myöhemmin tänään, että hallitus antaa 50 miljoonan euron tukipaketin öljytuhon vahinkojen korjaamiseen. Raffarinin mukaan tämä paketti on kuitenkin vasta "ensiapua" ympäristökatastrofin hoidossa.

Ranskan viranomaiset laajensivat tänään hätätilan koskemaan koko Ranskan Atlantin puoleista rannikkoa. Hätätila sallii muun muassa sota-alusten käytön siviilialusten apuna siivoustöissä.

Raffarin, ympäristöministeri Roselyne Bachelot ja liikenneministeri Dominique Bessereau tutustuivat tänään luoteisrannikon tilanteeseen. Kolmikon oli määrä palata Pariisiin hätäkokoukseen keskustelemaan kriisin ratkaisutavoista vielä samana päivänä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.