Mainos

Chirac hylkäsi kiistellyn työlakiuudistuksen

Presidentti Jacques Chirac ilmoitti aamulla hylkäävänsä laajaa vastustusta saaneen työlakiuudistuksen. Uudistus korvataan nuorten työllistämistoimilla.

Ranskan presidentti Jacques Chirac on päättänyt hylätä kiistellyn nuorisotyölain, joka on johtanut viime viikkoina laajoihin mielenosoituksiin.

Chirac ilmoitti aamupäivällä, että laki korvataan uusilla nuorten työllistämistoimilla pääministeri Dominique de Villepinin ehdotuksen pohjalta. Hän päätti asiasta keskusteltuaan de Villepinin ja muiden hallitsevan UMP-puolueen johtohenkilöiden kanssa aamulla.

Lain pois vetäminen on kova takaisku de Villepinille, joka vei lakiesitystä sitkeästi eteenpäin ankarasta vastustuksesta huolimatta. Hän totesi mielenilmausten osoittaneen, että lain läpiviemiseen tarvittavaa luottamusta ja mielenrauhaa ei nyt löytynyt sen enempää nuorten kuin yritystenkään puolelta.

- Halusin nopeita toimia, koska dramaattinen tilanne ja lukuisien nuorten epätoivoinen tilanne vaativat niitä. Kaikki eivät tätä ymmärtäneet, mistä olen pahoillani, de Villepin sanoi tiedotustilaisuudessa.

Suunniteltuihin uusiin työllistämistoimin kuuluu muun muassa taloudellisten kannustimien tarjoaminen työnantajille, jotka palkkaavat hankalimmin työllistyviä, kehnosti koulutettuja ja köyhiltä alueilta tulevia nuoria. Esitykset aiotaan viedä parlamentin käsittelyyn lähipäivinä.

Muutoksella yritetään saada loppumaan pitkäkestoiset mielenosoitukset, jotka ovat tuoneet ihmiset kaduille ja sulkeneet yliopistoja ja kouluja. Kiistaa on aiheuttanut etenkin irtisanomissuoja, sillä lain mukaan alle 26-vuotiaan työntekijän voisi erottaa kahden vuoden aikana ilmoittamatta syytä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.