Mainos

Chirac: Huivit ja ristit pois koulussa

Ranskan presidentti Jacques Chirac tukee esitystä, jonka mukaan muslimit eivät saisi käyttää huiveja valtion kouluissa. Chirac sanoo, että myös muut näkyvät uskonnolliset tunnusmerkit pitäisi kieltää kouluissa.

Presidentti Jacques Chirac on kehottanut Ranskan parlamenttia hyväksymään lain, joka kieltää muslimien huiviin käytön valtion ylläpitämissä kouluissa. Samalla kiellettyjen listalle joutuisivat myös muut näkyvät uskonnolliset tunnusmerkit, kuten juutalaisten kipa-päähineet ja kristittyjen suuret ristit.

Chirac kehotti televisiopuheessaan parlamenttia hyväksymään lain ennen kuin seuraava kouluvuosi alkaa ensi syyskuussa.

- Islamilainen huntu - tai minkä nimen sille annammekaan -, kipa ja risti ovat mielenosoituksellisella tavalla liikaa. Niillä ei ole paikkaa valtion kouluissa; valtion koulut pysyvät maallisina ja sitä varten laki on tarpeen, Chirac sanoi.

Asiaa pohtinut asiantuntijaryhmä kehotti viime viikolla viranomaisia kieltämään uskonnolliset tunnukset kouluissa. Tähän saakka koulut ovat päättäneet itse ja tapauskohtaisesti epäsopivaksi katsomastaan pukeutumisesta.

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan selvä enemmistö ranskalaisista tukee uskonnollisten vaatekappaleiden ja tunnusten kieltämistä kouluissa. Ranskan viiden miljoonan muslimin etujärjestö vastustaa hanketta. Ranskalaisista kahdeksan prosenttia on islaminuskoisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.