Mainos

China Mobile panostaa 3G-verkkoon

Tilaajamäärältään maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile aikoo käyttää jättisumman rahaa 3G-kännykkäverkon rakentamiseen.

Kiinalainen matkapuhelinoperaattori China Mobile aikoo käyttää kolmannen sukupolven 3G-kännykkäverkkonsa rakentamiseen peräti 110 miljardia juania eli noin 9,9 miljardia euroa kolmen vuoden aikana. Verkon kapasiteetti on 70-80 miljoonaa asiakasta.

3G-verkkojen rakentaminen ei ole vielä alkanut Kiinassa, mutta operaattorit valmistautuvat kiivaasti kolmannen sukupolven tuloon. Viime vuosina perinteiset 2G-verkot ovat laajentuneet voimakkaasti, ja tilaajamäärällä mitattuna maailman suurimmaksi matkapuhelinoperaattoriksi noussut China Mobile on napannut kasvusta suurimman siivun. Vielä elokuussa China Mobile arvioi 3G-verkkonsa hinnan lähes puolet pienemmäksi. Yhtiön pääjohtaja on kuitenkin tällä välin vaihtunut. Uusi nokkamies Wang Jianzhou tuli China Mobilelle kilpailevasta China Unicomista.

China Mobilen arvio 3G-verkkonsa hinnasta on yli kolme kertaa suurempi kuin Yhdysvaltain suurimman matkapuhelinoperaattorin Cingularin viime viikolla tekemä tilaus Ericssonilta, Lucentilta ja Siemensiltä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.