Mainos

Chilessä vastustetaan ydinvoimahankkeita

Sadat chileläiset ovat osoittaneet mieltään Yhdysvaltain ja Chilen yhteisiä ydinvoimahankkeita ja presidentti Barack Obaman vierailua vastaan.

Maat allekirjoittivat viime viikon lopulla yhteistyösopimuksen, jossa Yhdysvallat lupaa apua Chilelle sen ydinenergiahankkeiden kehittämisessä. Presidentti Obama vierailee Chilessä tänään.

Pääkaupunki Santiagon katuja edennyt värikäs mielenosoitus muistutti monista maailmalla tapahtuneista ydinvoimalaonnettomuuksista, viimeisimpänä Fukushiman ongelmat Japanissa.

- Chilessäkin on maanjäristyksiä. Meillä on samat riskit kuin Japanissa, Greenpeacen organisoimaan mielenosoitukseen osallistunut Claudia Hernandez sanoi.

Chilen voimakkaassa kasvussa olevaa taloutta rajoittaa se, että maa on paljolti tuontienergian varassa. Myös maan sähköverkko on vanhentunut.

Sekä Obama että Chilen presidentti Sebastian Pinera ovat painottaneet, että ratkaisu löytyisi uusista teknologioista ja "puhtaasta energiasta", joihin he lukevat sekä ydinenergian että aurinko-, tuuli- ja maalämpöenergian.

Greenpeacen mukaan Chilessä on uusiutuvan energian lähteitä riittävästi kattamaan maan tarpeet.

Chilessä ei ole ydinvoimaloita.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.