Mainos

Chilen toivon leirillä grillaillaan ja chillaillaan

Chilen pelastusoperaatio on ollut viikkojen ajan kärkiuutinen ympäri maailman. Kiinnostus johti siihen, että kaivoksen tuntumaan pystytetty toivon leiri muuttui pian autiosta hiekkaerämaasta telttakyläksi, joka täyttyi ristiin rastiin juoksevista ihmisistä ja autoista.

Mitä syvemmälle pelastuskuiluja saatiin porattua, sitä suuremmaksi paisui omaisten, toimittajien ja muiden kiinnostuneiden joukko paikan päällä.

Kaivosmiesten nostoa seurataan parhaillaan ympäri maailman. Suoria tv- ja nettilähetyksiä lähetetään paikan päältä jokaiseen maanosaan. Paikalla on yli tuhat toimittajaa, heidän joukossaan MTV:n toimittaja Janne Hopsu.

Hopsun mukaan toivon leirillä on mahtava ja välitön tunnelma.

- Ihmiset grillailevat ja nostattavat tunnelmaa Chile-huudoilla. Joka kerta, kun kaivosmies nostetaan maan pinnalle, puhkeaa koko leiri huutoihin, Hopsu kuvailee.

Pelastusoperaatiosta välittyy sen suuruudesta huolimatta eräänlainen kotikutoisuus. Sotilaat tai poliisit eivät valvo ihmisten liikkumista alueella ja valtava toimittajajoukko tuntuukin huseeraavan ja kuljeskelevan toivon leirillä miten tahtoo.

Pelastusoperaatio on sen luokan spektaakkeli, että siihen liittyy myös raadollisia puolia. Ainakin yksi ylilyönti on tapahtunut. Kun ensimmäistä kaivosmiestä vinssattiin ylös, riistäytyi toimittajalauma käsistä. Omaisten haastatteluja kärkkyvät toimittajat repivät toistensa hiuksia ja nyrkit heiluivat. Omaiset olivat ymmärrettävästi kauhuissaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.