Mainos

Chilen sotilaiden laulusta kohu: "Tapa argentiinalaiset, ammu bolivialaiset"

Chilen armeijan merivoimissa on noussut kohu julkisuuteen vuotaneesta videosta, jossa merijalkaväen sotilaat lauleskelevat Chilen rajanaapureita loukkaavia lauluja.

Videolla nelisenkymmentä sotilasta lenkkeilee rannalla ja laulaa: "Tapa argentiinalaiset, ammu bolivialaiset ja viillä perulaisten kurkut auki."

Chilen puolustusministeriö on aloittanut asiassa tutkinnan, kertoo BBC. Ministeriö vakuuttaa, että muukalaisvihaan syyllistyneitä sotilaita tullaan rankaisemaan.

Chilellä ei tunnetusti ole kovinkaan lämpöiset välit naapurimaidensa kanssa. Vanhat rajakiistat sekä Bolivian että Perun kanssa ovat jatkuneet jo vuosikausia, Chilen ja Argentiinan välejä nakertavat puolestaan kiistat Patagonian alueesta.

Chilelle varsin kiusallinen video on noussut etusivun uutiseksi useissa Etelä-Amerikan maassa, erityisesti Chilen rajanaapureissa. Argentiinan johtava uutissivusto Clarin.com onkin jo ehtinyt tuomita videon "skandaalimaiseksi ja pahennusta herättäväksi".

Bolivialainen La Razon -lehti puolestaan kirjoittaa, että korkea-arvoinen bolivialaisviranomainen olisi vaatinut kansainvälistä yhteisöä tuomitsemaan muukalaisvastaisen videon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.