Mainos

Chilen presidentti aloitti Suomen vierailun

Chilen presidentti Ricardo Lagos on aloittanut kaksipäiväisen valtiovierailun Suomeen. Vierailunsa aluksi hän kehui Suomen kilpailukykyä.

-

Ricardo Lagos on Chilen ensimmäinen sosialistipresidentti lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Hän toimi aikoinaan Salvador Allenden hallituksessa, jonka diktaattoriksi noussut Augusto Pinochet kukisti verisesti 1973. Lagosin onnistui kuitenkin paeta sotilasdiktatuuria Yhdysvaltoihin. 1980-luvulla hänet pidätettiin Chilessä epäiltynä osallisuudesta Pinochetin murhayritykseen.

Lagos on on omien sanojensa mukaan kaikkien chileläisten presidentti, mutta Pinochetin diktatuurin haavojen parantaminen vie kuitenkin aikaa. Hän ei tiedä, milloin Chilen yhteiskuntaan saadaan sovinto.
- Siihen en osaa vastata. En usko, että kukaan osaa vastata. Ajan kulku on kuitenkin tärkeää, ja uskon että olemme oikealla tiellä, Lagos sanoi vierailunsa aluksi toimittajille.

Lagos vierailee Suomessa ja EU-maissa mm. houkuttelemassa uusia investointeja maahan. Isäntiä presidentti kehui kilpailukyvystä. - Suomen kilpailukyky on monilla mittareilla mitattuna hyvin korkea. Se on suurelta osin koulutustasonne ansiota, Lagos kiittelee.

Ricardo Lagos tapaa Suomen vierailunsa aikana politiikan, talouselämän ja teknologia-alan edustajia. Suomi ja Chile toivovat saavansa vielä tämän kevään aikana valmiiksi maiden välisen vapaakauppasopimuksen.

Chilellä ja Suomella on lämpimät suhteet. Tasavallan presidentti Tarja Halonen mm.osallistui Lagosin virkaanastujaisiin Chilessä kaksi vuotta sitten.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.