Mainos

Chilen presidentinvaalit toiselle kierrokselle

Presidentivaalien ennakkosuosikki Michelle Bachelet saa toisella kierroksella vastaansa keskustaoikeistolaisen Sebastian Pineran.

Keskustavasemmiston ehdokkaasta Michelle Bacheletista on entistä todennäköisemmin tulossa Chilen ensimmäinen naispresidentti. Hän oli eilisten presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen selkeä voittaja.

Haastajaksi vaalien toiselle kierrokselle Bachelet on saamassa keskustaoikeistolaisen Sebastian Pineran. Bachelet on saamassa lähes 46 prosenttia ja Pinera vajaat 26 prosenttia äänistä, kun äänistä on laskettu yli 82 prosenttia, Chilen sisäministeriö ilmoitti.

Muista ehdokkaista oikeistolainen Joaquin Lavin ilmoitti eilen asettuvansa Pineran taakse toisella kierroksella. Vaaliasiantuntijat arvioivat, että kisasta voi tulla vielä tiukka Bacheletin selkeästä etumatkasta huolimatta. Vaalien toinen kierros pidetään 15. tammikuuta.

Bachelet varma voitostaan

54-vuotias Bachelet on koulutukseltaan lastenlääkäri, mutta hän on toiminut myös muun muassa puolustus- ja terveysministerinä. Augusto Pinochetin valtakaudella Bachelet oli vankilassa ja häntä kidutettiin.

Bachelet vakuuttaa olevansa varma voitostaan toisella kierroksella.

- Me naiset olemme tottuneet työskentelemään kaksi kertaa kovemmin, kolmen lapsen yksinhuoltaja toteaa.

Presidentinvaalien yhteydessä Chilessä järjestettiin myös parlamenttivaalit, jossa Bacheletin keskustavasemmistolainen koalitio voitti suurimman osan ylähuoneen eli senaatin paikoista ensimmäistä kertaa. Koalitio myös lisäsi enemmistöään parlamentin alahuoneessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.