Mainos

Chilen kaivosoikeudenkäynnistä tulossa monimutkainen

Chilen kaivosmiehet ovat edelleen sairaalassa, mutta toivon leiriksi ristitty telttasaareke kaivosalueella alkaa olla tyhjillään. MTV:n uutisten kirjeenvaihtaja Janne Hopsu arvelee, että muutaman päivän kuluttua alueella vallitsee autiomaan hiljaisuus.

Janne Hopsun tietojen mukaan kukaan kaivosmiehistä ei ainakaan vielä ole tullut julkisuuteen kertomaan kokemuksistaan tiedotusvälineille.

- Tiedossani ei ole, että he olisivat ainakaan vielä kommentoineet mitään tiedotusvälineille. Miehethän nousivat loukusta aurinkolasit päässä, ja sama pimennys on jatkunut sairaalassa. Lääkärin mukan ainakin osa heistä pääsee tänään aurinkoon ja katsomaan televisiota, joten tuskin he vielä tulevat median eteen.

Onnettomuuden ja pelastusoperaation kustannukset nousevat Hopsun mukaan useisiin miljooniin. Euroissa operaation on arvioitu maksavan 7-15 miljoonaa euroa. Korvaus- ja rikosoikeudenkäynnistä kaivoksen omistajia vastaan odotetaan monimutkaista.

- Omistajat sanovat, että jos heille langetetan korvausia, niihin pitä osallistua myös kaivoksia valvovia virkamiehiä. Täällä eräs lakiasiantuntija sanoo, etteä yhtiö ei yksinkertaisesti tule pääsemään kuin koira veräjästä, kertoo Hopsu.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.