Mainos

Chilen kaivosmiehet esittelevät olinpaikkansa - katso video

Chilen televisio on esittänyt ensimmäisen pitkän videon, jonka loukkuun jääneet kaivosmiehet ovat kuvanneet maan alla. Videolla sortuneeseen kaivokseen jääneet työmiehet esittelevät loukuksi muodostunutta olinpaikkaansa.

- Olemme järjestäneet kaiken täällä todella hyvin, sanoo partasuinen kaivosmies televisiokanava TVN:n lähettämällä videolla. Mies esittelee nurkkauksen, jonne lääketarvikkeet on aseteltu.

- Pidämme päivittäin kokouksen, jossa teemme suunnitelmia. Rukoilemme myös, hän sanoo. Videolla tusinan verran kaivosmiehiä vitsailee ja vilkuttaa kameralle.

Kaivosmiesten tekemä video näytettiin heidän omaisilleen ennen televisiolevitystä. Videomateriaalin tarkoitus on olla - yhteydenpidon lisäksi - apu kaivosmiesten terveysongelmissa. Lääkärit voivat kuvamateriaalin kautta antaa ohjeita esimerkiksi silmä- tai muiden vammojen hoidossa.

Kaivosmiehet ovat olosuhteisiin nähden hyväkuntoisia. He ovat laihtuneet paljon ja kärsivät nestehukasta. Chilen terveysviranomaisten mukaan miehet laihtuivat 8-10 kiloa kolmessa viikossa ennen kuin heihin saatiin yhteys.

Kaivosmiehille saatiin toimitettua minikamera sunnuntaina. Video on kuvattu 700 metrin syvyydessä. Työläiset jäivät jumiin 5. elokuuta, kun kaivoksessa tapahtui sortuma. Heidän pelastamisensa arvioidaan vievän kuukausia.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.