Mainos

Chilen kadonneen sotilaskoneen matkustajia löytynyt Tyyneltämereltä

Chilen lentoturman jäljiltä on löytynyt neljä ruumista, kertoo maan ilmavoimien edustaja.

Chilen ilmavoimien Casa 212 -lentokoneessa oli turmahetkellä 21 matkustajaa. Maan puolustusministeri Andres Allamandi ei usko, että yksikään matkustajista olisi selvinnyt turmasta hengissä.

Kone katosi myöhään perjantaina paikallista aikaa eteläisellä Tyynellämerellä.

– Tähän mennessä olemme löytäneet kahden naisen ja kahden miehen ruumiit, joita ei ole vielä tunnistettu, kertoo ilmavoimien komentaja Maximiliano Larraechea.

Kadonnutta lentokonetta on etsitty merestä noin 700 kilometrin päästä Etelä-Amerikan rannikosta, Juan Fernandezin saarten ympäriltä. Merialueelta on löytynyt osia lentokoneesta.

Puolustusministeri Allamandinmukaan kone yritti laskeutua kahdesti, ennen kuin radioyhteys koneeseen katosi.

Onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta onnettomuushetkellä alueella puhalsivat voimakkaat tuulet, joiden epäillään vaikuttaneen kevyen lentokoneen laskeutumisyrityksiin.

Yksi koneessa olleista matkustajista oli suosittu Chilen television juontaja Felipe Camiroaga, joka oli kuvausryhmänsä kanssa raportoimassa viime vuoden helmikuun tuhoisan maanjäristyksen ja tsunamin jälleenrakennustöistä.

Maansuru Chilessä

Paavi Benedictus XVI on välittänyt Santiagon arkkipiispalle osanottonsa lento-onnettomuuden johdosta.

Turman takia Chile siirtää tälle päivälle suunniteltua entisen presidentin Salvador Allenden hautajaisia.

Chilen vallankaappauksessa vuonna 1973 kuolleen Allenden jäännökset nostettiin haudasta toukokuussa. Tutkijat halusivat selvittää ampuiko Allende itsensä vai surmasivatko Augusto Pinochetin joukot hänet. Tutkimukset osoittivat kesällä, että Salvador Allenden kuolema oli itsemurha.

Allenden säätiö kertoo, että lento-onnettomuuden vuoksi entisen presidentin hautajaiset siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

(MTV3 – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.