Mainos

Chilen 12. kaivosmies juoksee New Yorkin maratonin

Kuukauttakaan ei ole ehtinyt kulua, kun Chilen kaivosturmasta pelastunut kaivosmies Edison Pena juoksee New Yorkin maratonin.

34-vuotias chileläinen on saapunut New Yorkiin ja odottaa maratonia innolla. Juoksutapahtuman järjestäjät kutsuivat hänet kunniavieraaksi seuraamaan tapahtumaa, mutta järjestely ei urheiluhullulle kaivosmiehelle käynyt. Hän halusi olla mukana juoksemassa.

- Minulla on polvivamma, jonka sain kaivoksessa ollessani. Olen kuitenkin halukas ylittämään maaliviivan, Pena kertoo.

Edison Pena oli 12. kaivosmies, joka nostettiin ylös lähes 700 metrin syvyydestä. Sinnikäs mies ei päästänyt kuntoaan rapistumaan 69 synkän päivän aikana, vaan juoksi päivittäin kymmenen kilometrin lenkin maanalaisissa tunneleissa otsalampun valokeilassa, työjalkineet jaloissaan. Lopulta hänelle lähetettiin ylhäältä lenkkitossut.

- Kun juoksin pimeydessä, juoksin elämän vuoksi, Pena muistelee painajaistaan lehdistötilaisuudessa New Yorkissa. - Juoksin, koska halusin näyttää etten vain pelkästään odota paikallani. Halusin myös Jumalan näkevän haluni elää.

Ensi sunnuntaina järjestettävälle New Yorkin maratonille osallistuu yli 40 000 ihmistä. Edison Pena suunnittelee juoksevansa 42 kilometriä kuudessa tunnissa.

- Otan todella mielelläni vastaan tämän valtavan haasteen. Haluan näyttää koko maailmalle, että pystyn juoksemaan sen.

Chilessä sortuneesta kaivoksesta pelastettiin 33 kaivosmiestä viime kuun puolivälissä. Miehet olivat maan alla kaikkiaan 69 päivää.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.