Mainos

Chile vaatii Pinochetin vapauttamista

Chilen hallitus on vaatinut virallisesti Britanniaa vapauttamaan entisen diktaattorin Augusto Pinochetin. Chilen ja Britannian ulkoministerit puolestaan tapaavat tänään.

Chilen ulkoministeri Jose Miguel Insulza on parhaillaan matkalla Britanniaan neuvotellakseen virkaveljensä Robin Cookin kanssa Pinochetin kohtalosta. Hän yrittää taivuttaa Britannian kumoamaan Pinochetin luovutuspäätöksen. Britannian hallitus ilmoitti eilen haluavansa lisäaikaa joulukuun yhdeksänteen päivään saakka Pinochetin luovutusasiassa. Lopullisen päätöksen tekee Britannian sisäasianministeri. Espanjassa Pinochetia odottaa syyte ihmisoikeusrikkomuksista.

Pinochet vetoaa heikkoon kuntoonsa

Augusto Pinochet yrittää brittilehden mukaan välttää oikeuden vetoamalla heikkoon kuntoonsa. The Times-lehti kertoo, että Pinochet yrittää taivuttaa Britanniaa luopumaan luovutuspäätöksestä. Hän aikoo vedota kuntoonsa, jota stressiperäinen oireyhtymä koettelee. Pinochet on saanut eilen konsultaatioapua huippupsykiatrilta, väittää brittilehti. Pinochetin tarkoituksena on osoittaa, että hänen mielentilansa ei kestä joutumista espanjalaisen tuomioistuimen eteen.
(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.