Mainos

Chicagon kouluampujan motiivi yhä mysteeri

Poliisi yrittää selvittää, mikä sai tunnollisena opiskelijana tunnetun 27-vuotiaan miehen ampumaan kuusi ihmistä ja itsensä Pohjois-Illinoisin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Kahdella käsiaseella ja haulikolla aseistautunut mies hyökkäsi eilen iltapäivällä yliopiston luentosaliin ja avasi tulen opiskelijoita kohti.

-Hän ampui suoraan meitä päin, sanomatta sanaakaan. Vaikutti siltä, että hän ei tähdännyt erityisesti keneenkään. Tuntui, että hän yritti vain osua niin moneen ihmiseen kuin mahdollista, kuvaili tilannetta paikalla ollut John Giovanni.

Silminnäkijöiden mukaan salissa oli ampumahetkellä runsaat sata opiskelijaa. Ampuja ehti tappaa kolme ihmistä ja haavoittaa yli kahtakymmentä ennen kuin hän ampui itsensä. Haavoittuneista kolme kuoli vammoihinsa myöhemmin.

Poliisi saapui paikalle kahden minuutin sisällä ensimmäisestä hälytyksestä, mutta tuolloin ampuja oli jo kuollut.

-Kaikki oli ohi muutamassa sekunnissa, kuvaili yliopiston poliisin päällikkö Donald Grady.

Tieto tapauksesta levisi yliopiston alueella nopeasti. Alue suljettiin muutamassa minuutissa, ja opiskelijoita kehotettiin siirtymään turvalliseen paikkaan.

"Hyvä ja pidetty opiskelija"

Ampujan motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. Mies oli yliopiston entinen opiskelija, eikä hänellä tiettävästi ollut aikaisempaa rikosrekisteriä. Hän ei ilmeisesti myöskään ollut jättänyt jälkeensä minkäänlaista viestiä.

-Minulla ei ole aavistustakaan (motiivista). Tietooni ei ole tullut mitään viestiä tai uhkausta -- ampuja oli käsittääkseni erittäin hyvä oppilas, josta opettajat pitivät, yliopiston rehtori John Peters sanoi ABC-televisiokanavan haastattelussa.

Joulukuussa yliopiston turvatoimia kiristettiin, kun koulun vessojen seinille oli ilmestynyt rasistisia uhkauksia sekä viittauksia Virginia Techin kouluammuskeluun. Petersin mukaan oli kuitenkin epätodennäköistä, että uhkaukset olisivat yhteydessä eilisiin tapahtumiin.

Kyseessä oli jo viides ja vakavin oppilaitoksessa tapahtunut ampumavälikohtaus Yhdysvalloissa viikon sisällä. Kaikkiaan neljä ihmistä sai surmansa Louisianassa, Kaliforniassa ja Ohiossa sattuneissa ammuskeluissa. Yhdessä välikohtauksessa vältyttiin kuolonuhreilta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.