Mainos

Chicago halusi perheet Pyhän Patrickin -juhliin

Yhdysvalloissa Chicagossa on juhlittu Pyhän Patrickin päivää pari päivää etuajassa. Varsinainen juhlapäivä on vasta maaliskuun 17:s, mutta kaupunki päätti helpottaa perheellisten osallistumista tapahtumiin aikaistamalla juhlallisuuksia sunnuntaiksi.

Järjestäjien mukaan sunnuntaina perheillä on nyt mahdollisuus osallistua täysipainoisesti tapahtumaan, eikä lapsillekaan tarvitse pyytää erikseen lomapäivää koulusta.

Pyhän Patrickin päivä on Irlannin kansallispäivä, jota juhlitaan, paitsi Irlannissa, myös muualla maailmassa irlantilaisten keskuudessa. Yhdysvalloissa Pyhän Patrickin päivää juhlitaan yleensä varsin suurellisesti, ja niin tänäänkin.

Kaupungin kadut täyttyivät jälleen hauskoista paraateista ja kaupungin lävitse kulkeva joki värjättiin vihreäksi. Päivälle onkin ominaista se, että kaikki mahdollinen on vihreätä, myös vaatetus. Kaduilla vastaan saattoi tulla vaikkapa haltijoita vihreine hattuineen, vihreine pusakoineen, hanskoineen ja vihreillä kolmilehtisillä apiloilla kuvitettuine sukkineen.

Pyhä Patrick oli perimätietojen mukaan suojeluspyhimys, jonka ansioksi on nimetty kristinuskon vakiinnuttaminen Irlantiin 400-luvulla.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.