Mainos

Cherie Blair pahoitteli Palestiina-kommenttiaan

Pääministerin puolison puhe nostatti tänään vastalauseiden myrskyn Britanniassa. Pääministeri Tony Blairin puoliso Cherie Blair erehtyi muotoilemaan liian ymmärtäväisen lausunnon itsemurhaiskuista.

Britannian pääministerin Tony Blairin puoliso Cherie Blair puhui tänään hyväntekeväisyystilaisuudessa, jossa pyrittiin keräämään lääkintätarpeita Lähi-Idän sairaaloille. Tilaisuudessa puhui myös Jordanian kuningatar Rania.

- Niin kauan kun nuoret ihmiset kokevat ettei heillä ole muuta toivoa kuin räjäyttää itsensä, ei edistystä voida odottaa, Blair sanoi.

Britannian oikeisto ja Israelin diplomaatit reagoivat kommenttiin välittömästi.

- Tämä on todella ikävä lausunto pääministerin vaimolta, totesi konservatiivipuolueen edustaja Michael Ancram totesi, ja lisäsi Blairin sanojen loukkaavan uhrien perheitä.

- Itsemurhaiskuja ei voi mitenkään puolustella, varsinkaan sellaisia jonka näimme Israelissa tänä aamuna.

Myös Israelin suurlähetystö ilmoitti pahoittelevansa kaikkia sellaisia julkisia lausuntoja, jotka voidaan tulkita palsetiinalaisterrorismin ymmärtämiseksi, "varsinkin juuri tänä päivänä kun itsemurhapommittaja on surmannut 19 israelilaista siviiliä".

Pääministeri puolisonsa avuksi

Cherie Blairin edustaja on myöhemmin pahoitellut, että kommentti on tulkittu näin kielteisesti. Hänen mukaansa Blair tarkoitti vain, että väkivalta ei tule koskaan parantamaan Lähi-Idän tilannetta, vaan diplomatia on ainoa toimiva keino. Myös pääministeriTony Blair on tullut puolisonsa tueksi.

- Jokainen tuntee tässä tilanteessa vain syvää myötätuntoa kaikkia terrori-iskujen uhreja kohtaan, Tony Blair totesi.

- Toivon ettei vaimoni tai minun kommentteja tulkittaisi väärin. Ainoa todellinen toivohan Lähi-Idän tilanteeseen on siinä, että poliittinen prosessi korvaisi ääriliikkeiden iskut. Olen aivan varma, että juuri tätä Cherie halusi sanoa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.