Mainos

Cheney patisti Irakin johtajia sopuun yllätysvierailulla

USA on painostanut Irakin hallitusta täyttämään tehokkaammin osuutensa maassa riehuvien väkivaltaisuuksien taltuttamiseksi.

Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney on patistanut Irakin johtajia unohtamaan erimielisyydet ja työskentelemään kansallisen sovun puolesta ennen kuin Yhdysvaltojen kärsivällisyys hiipuu. Cheney saapui aamulla Irakiin yllätysvierailulle.

Varapresidentti tapasi Bagdadissa pääministeri Nuri al-Malikin, presidentti Jalal Talabanin ja shiioja sekä sunneja edustavat varapresidentit.

Yhdysvallat on painostanut Irakin hallitusta täyttämään Yhdysvaltain sille asettamat vaatimukset maassa riehuvien väkivaltaisuuksien taltuttamiseksi. Vaatimuksissa on myös muun muassa Irakin öljyvarallisuuden tasaisempi jakaminen.

Yhdysvaltain Irakin-lähettiläs Ryan Cocker kertoi toimittajille koneessa ennen saapumista, että Cheney aikoi korostaa irakilaisille Yhdysvaltain tyytymättömyyttä irakilaisten parlamenttiedustajien aikeisiin jäädä kahden kuukauden kesätauolle. Yhdysvaltain mukaan tällaisia suunnitelmia ei voi ymmärtää juuri nyt, kun Bagdadissa on meneillään suuri turvallisuusoperaatio.

Väkivaltaisuudet jatkuivat Irakissa tänään. Pohjoisessa Arbilin kurdikaupungissa 14 ihmistä sai surmansa itsemurhaiskussa. Kirkukin kaupungin lähellä kolme irakilaista toimittajaa ja heidän kuljettajansa raahattiin ulos autosta, heitä kidutettiin ja sen jälkeen surmattiin, kertoi poliisi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.