Mainos

Chavezin yllätyspaluu villitsi Venezuelan – ministeritkin puhkesivat laulamaan

Presidentti Hugo Chavezin yllättävä kotiinpaluu on villinnyt Venezuelaa tänään.

Chavez tviittasi palanneensa syöpähoidoista Kuubasta. Lennon kerrottiin saapuneen aamuyöllä.

- Olemme saapuneet taas kotimaahan Venezuelaan. Kiitos Luojani!! Kiitos rakastettu kansani!! Jatkamme hoitoani täällä, hän kirjoitti.

Chavezin vävy, tiede- ja teknologiaministeri Jorge Arreaza kertoi, että 58-vuotias valtionpäämies vietiin pääkaupunki Caracasin lentokentältä suoraan Carlos Avarelan sotilassairaalaan. Presidentin paluuta ei kuitenkaan televisioitu, eikä siitä julkaistu valokuvia.

Chavistat juhlivat, ja kaupungissa järjestettiin ilotulituksia. Ministerit lauloivat suorassa tv-lähetyksessä: "Hän on palannut, hän on palannut!"

Sairaalan lähistölle kokoontui hurmioitunut joukko äänekkäitä ihmisiä, joita hoitohenkilökunta kävi hyssyttelemässä.

Riemu oli valtava, sillä presidentin kotiinpaluu tuli puskista pitkän hiljaiselon jälkeen. Maan hallitus julkaisi Chavezista perjantaina kuvia, joissa hän poseerasi sairasvuoteellaan tyttäriensä kanssa Havannassa. Hän oli vuoteenoma, mutta hymyili.

Sitä ennen venezuelalaiset olivat nähneet tai kuulleet presidentistään viimeksi joulukuussa.

Toiveet töihinpaluusta palasivat

Paluu nostatti juhlatunnelman lisäksi myös kannattajien toiveet siitä, että Chavez voisi taas ryhtyä hoitamaan aktiivisesti presidentinvirkaansa.

Lokakuussa uudelle kaudelle valittu Chavez ei päässyt tammikuussa kotimaahansa vannomaan virkavalaansa huonon kuntonsa takia. Sairastamisen aikana työn on hoitanut varapresidentti Nicolas Maduro.

Hallitus ei ole kertonut, mikä syöpä Chavezilla on ollut tai missä se on tarkalleen sijainnut. Tiedonannot hänen voinnistaan ovat olleet summittaisia ja ruokkineet huhuja siitä, että hänen kuntonsa on myönnettyä huonompi - tai että hän saattaa olla jopa kuollut.

Kuuban entinen johtaja Fidel Castro kannusti ystäväänsä kirjeessä, jonka Kuuban hallitus julkaisi tänään.

- Olen iloinen, että olet pystynyt palaamaan maaperälle, jota niin paljon rakastat ja niiden ihmisten pariin, jotka tukevat sinua niin paljon, Castro kirjoitti.

- Olet oppinut paljon elämästä, Hugo, noina vaikeina kärsimyksen ja uhrauksen päivinä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.