Mainos

Chávezia vastaan marssittiin Kolumbiassa ja maailmalla

Tuhannet ihmiset ovat marssineet Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa Venezuelan presidenttiä Hugo Chávezia vastaan. Mielenosoittajia oli perjantaina eniten liikkeellä Kolumbiassa, jossa mielenilmaus oli alun perin järjestetty.

Useat tuhannet ihmiset marssivat Kolumbian pääkaupungin Bogotan kaduilla huutaen "Ei enää Chávezia" ja heiluttaen Kolumbian lippuja. Pienempiä mielenilmauksia oli useissa muissa Latinalaisen Amerikan kaupungeissa, Yhdysvalloissa New Yorkissa ja Miamissa sekä Euroopassa muun muassa Madridissa, Pariisissa ja Brysselissä.

Kolumbialaiset aktivistit kannustivat ihmisiä eri puolilla maailmaa marssille Facebookin ja Twitter-mikroblogin välityksellä. Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa liikkeellä olivat sekä presidentin vastustajat että kannattajat.

Kolumbia ja Venezuela ovat olleet tukkanuottasilla muun muassa suhteista Yhdysvaltoihin. Chávez on arvostellut Kolumbiaa siitä, että amerikkalaisjoukot saavat enenevässä määrin käyttää Kolumbian tukikohtia. Kolumbia syyttää Chávezia tuen antamisesta Farc-sisseille.

- Chávezin on ymmärrettävä, että Latinalainen Amerikka ei ole hänen omaisuuttaan, yksi protestin järjestäjistä sanoi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.