Mainos

Chavez: Venäjä mukaan USA:n vastaiseen taisteluun

Venezuelan presidentin mukaan Venäjän ja Kiinan on vahvistuttava, jotta Yhdysvaltain voimaa saadaan murrettua.

Venezuelan presidentti Hugo Chavez on kehottanut Moskovassa Venäjää liittymään "maailmanlaajuiseen Yhdysvaltojen vastaiseen vallankumousrintamaan".

Chavezin mukaan Venäjä on avainasemassa meneillään olevassa vallankumouksessa Yhdysvaltojen maailmanlaajuista tyranniaa vastaan.

- He eivät halua Venäjän nousevan, mutta Venäjä on noussut uudelleen vallan keskiöön. Me, maailman kansa, tarvitsemme sitä, että Venäjä ja Kiina vahvistuvat, Chavez messusi Latinalaisen Amerikan kulttuurikeskuksessa ennen tapaamistaan presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Chavez ja Putin aikovat muun muassa käydä yhdessä raveissa Etelä-Venäjällä. Yhdysvallat ärtyy todennäköisesti siitä, miten lämpimästi Putin ottaa Chavezin vastaan.

Putin matkustaa muutaman päivän päästä Yhdysvaltoihin neuvottelemaan suunnitellusta ohjuspuolustusjärjestelmästä, joka on kiristänyt Putinin ja presidentti George W. Bushin välejä.

Chavezia ei ole kutsuttu Venäjän parlamenttiin pitämään virallista puhetta. Analyytikoiden mielestä tämä osoittaa Kremlin haluavan pehmentää vierailusta syntyvää kuvaa.

Venezuelassa Chavezin vastustajat ovat käyttäneet hänen poissaoloaan hyväksi ja osoittaneet mieltään sananvapauden puolesta. Chavez kehotti Moskovasta käsin kannattajiaan marssimaan kaduille protestiksi mielenosoituksia vastaan.

Chavez jatkaa matkusteluaan Venäjältä Valko-Venäjälle ja Iraniin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.